چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آيا استفاده از توالت ايراني موجب افتادگي رحم مي‌شود؟ اين مشکل چه علتي دارد؟

پاسخ :
علت اصلي افتادگي رحم يا «شل شدن عضلات لگن» زايمان‌هاي سخت است. اين زايمان‌ها موجب کشيدگي و پارگي عضلات و غلاف‌هاي عضلاني مي‌شود که به ظاهر هم ديده نمي‌شوند. در صورتي که قوام عضلات نيز به تدريج کم شود (براي مثال، به علت بالا رفتن سن يا فقر غذايي)، شلي و افتادگي لگن بيشتر مي‌شود. در اين هنگام علايمي مانند اختلال در تخليه مثانه يا اختلال در دفع مدفوع يا بي‌اختياري ادرار هنگام سرفه و احساس فشار و توده داخل واژن پيدا مي‌شود. البته عواملي که فشار داخل شکم را بالا ببرد و احشا به داخل لگن فشرده شوند مانند سرفه‌هاي مزمن در بيماري آسم، اين مشکل را تشديد مي‌کند. اما استفاده از توالت ايراني به تنهايي نمي‌تواند موجب اين مشکل شود مگر اينکه از قبل زايمان‌هاي سخت صدماتي به عضلات کف لگن وارد کرده باشند و شخص مشکل يبوست مزمن هم داشته باشد. در اين صورت، بالا رفتن فشار داخل شکم و لگن، شلي عضلات کف لگن را تشديد خواهد کرد.
www.salamat.com