چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

راه‌هاي پيشگيري از عفونت‌هاي قارچي و خارش ناحيه تناسلي، به خصوص در خانم‌هايي که استخر مي‌روند، چيست؟

پاسخ :
عفونت‌هاي قارچي در خانم‌ها بسيار ديده مي‌شود. محيط واژن شرايط اسيدي خاصي دارد که در حالت طبيعي مانع عفونت‌هاي گوناگون مي‌شود، در حالي که بيش از سي ميکروارگانيسم داخل واژن وجود دارد. وقتي به هر دليلي اين شرايط اسيدي تغيير پيدا کند، امکان عفونت‌هاي متعدد افزايش پيدا مي‌کند. براي مثال، مصرف آنتي‌بيوتيک‌ها براي بيماري‌هاي گوناگون ممکن است حالت اسيدي واژن را مختل کند يا در کساني که قرص‌هاي جلوگيري مصرف مي‌کنند، اختلال محيط واژن ممکن است پيدا شود. همچنين در دوران حاملگي يا بعضي بيماري‌ها مانند ديابت کنترل نشده. آب استخر نمي‌تواند در محيط واژن اختلال ايجاد کند، بنابراين اين حرف که با استخر رفتن کسي دچار عفونت قارچي مي‌شود، درست نيست. آنچه موجب مي‌شود در تابستان اين مشکل بيشتر ديده شود، گرماي هوا و تاثير لباس‌هايي مانند شلوارهاي جين تنگ است که محيط واژن را مختل مي‌کند و ربطي به استخر ندارد. شستشو با آب معمولي و خشک نگه‌داشتن و پوشيدن لباس‌هاي راحت، بهترين راه پيشگيري است. حتي استفاده از محلول‌هاي ضدعفوني مانند بتادين يا استفاده بيش از حد از صابون فايده‌اي که ندارد هيچ، خود عامل مستعدکننده عفونت قارچي مي‌توانند باشند.
www.salamat.com

نظرات کاربران