چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

دخترم کلاس سوم است و در موقع تماشاي تلويزيون و حتي موقع خواب انگشتش را مي‌مکد. لطفا بگوييد چه‌ ‌کار کنم تا اين عادتش ترک شود؟

پاسخ :
بچه‌هاي کوچک‌تر معمولا براي کم کردن اضطرابشان انگشت مي‌مکند بنابراين اولين قدم آن است که دخترتان را نزد روان‌پزشک ببريد تا از نظر اينکه اضطراب دارد يا نه، بررسي شود. اگر زمينه اضطرابي در او وجود داشته باشد که بايد درمان شود و اگر چنين مشکلي نداشته باشد حتما به دليل تذکر دادن بيش از حد شما، از اين موضوع براي جلب توجه استفاده مي‌کند. در اين حالت بايد سعي کنيد رفتار او را ناديده بگيريد و اصلا در هنگام انگشت مکيدن به او نگاه نکنيد. هيچ تذکري هم ندهيد. راه‌حل ديگر اين است که از او بخواهيد ساعاتي مقابل آينه بنشيند و در حالت انگشت مکيدن خود را ببيند. با اين کار متوجه مي‌شود ديگران و هم‌کلاسي‌‌هايش چه منظره‌اي را مي‌بينند و اين کار به تغيير نگرش و عادت او مي‌انجامد. روش ديگر اينکه مواقع مکيدن انگشت به جاي اينکه اجازه دهيد برنامه تلويزيوني مورد علاقه‌اش را ببيند، از او بخواهيد تا اتمام مکيدن به راهرو يا اتاقي برود که تلويزيون از آنجا دور است. مي‌توانيد حتي به او ياد بدهيد در چنين مواقعي که به انگشت مکيدن تمايل پيدا مي‌کند از روش خاصي مثل مشت کردن دستش يا بردن دست در جيبش استفاده کند و به طور ناخودآگاه خود را کنترل کند.
www.salamat.com