چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آيا انتظار جمع كردن اسباب بازيها براي كودك 3 تا 4 سال بيش از حد توانايي كودك است ؟ دخترم بعضي اوقات وسايلش را خودش جمع مي كند ولي خيلي از مواقع اين كار را انجام نميدهد . در مواقعي كه انجام ميدهد تشويق ميشود و در مواردي جايزه ميگيرد . آيا لازم است در مواقعي كه وسايلش را جمع نمي كند تنبيه (محروميت مثلاً از بازي يا تماشاي كارتون ) شود ؟

پاسخ :
در شيوه رفتار با کودکان در اين سنين سعي کنيد بيشتر از تشويق رفتار مثبت استفاده کنيد تا اين رفتار افزايش يابد .
در مواقع ديگر بيشتر سعي کنيد با بازي و شوخي او را به همکاري با خود در اين موضوع ترغيب کنيد .
در روز بيش از يک بار از او اين انتظار را نداشته باشيد . در هنگام جمع و جور کردن خانه هدفتون را با افکاري با صداي بلند مطرح کنيد و مرحله به مرحله توضيح دهيد . و چه خوب است که در اين هنگام او را هم به اين کار در اتاق خودش دعوت کنيد .
از طريق قصه نظم را به او آموزش دهيد و کودکي را که در قصه منظم است و اتاقش را مرتب مي کند دوست داشتني و موفق بدانيد .
اين کار را در برنامه روزانه قرار دهيد و ان را پيش از يک برنامه شادي بخش مثل ورود پدر و يا خوردن عصرانه و يا رفتن به بيرون از خانه و ... قرار دهيد تا شوق و اشتياق به او کمک کند .
www.shamimm.ir