چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

چرا بايد نماز بخوانيم؟ چرا بايد اينگونه بخوانيم؟! اگر قرار به عبادت باشد،نوع ديگري هم مي شود عبادت کرد.

پاسخ :
در مورد سوال شما بايد به ريشه اين سوال که در مسائل اعتقادي وجود دارد بپردازيم .يعني در حقيقت اگر به مسائل اعتقادي کاملا واقف شويم به جواب اين گونه سوالات نيز خواهيم رسيد .در اعتقادات، ما بايد به صورت مشخص به سه اصل اساسي که در شيعه به پنج اصل تغيير يافته است معتقد باشيم که آ ن ها عبارتند از : توحيد و اعتقاد به خدايي يگانه – نبوت و اعتقاد به ارسال پيامبران از سوي خداوند و معاد که در شيعه علاوه بر اين موارد بايد به عدل و امامت نيز معتقد بود.اگر ما اين اصول را بپذيريم و معتقد باشيم که خداوندي يگانه موجود است که هيچ کار بيهوده و لغوي از او سر نمي زند و براي هدايت انسان ها از سر لطف پيامبراني معصوم را به سوي بشر گسيل داشته است به اين نتيجه مي رسيم که تعيين شکل عبادات نيز در همين راستا است ولو اينکه ما به کنه مطلب نتوانيم پي ببريم .البته لازم به ذکر است که عبادات در نماز و روزه و امثالهم منحصر نمي شود بلکه علاوه بر اين ها موارد بسيار زيادي هستند که مي توانند در زمره عبادات بگنجندنظير خدمت کردن به مردم که بالاترين عبادات ها است و يا احترام به والدين که عبادتي بسيار ارجمند است اما بايد توجه داشت که اين گونه عبادات نيز بايد در چارچوب کلي اسلام باشند مثلا نمي توان به والدين به منظور احترام سجده کرد.
www.shamimm.ir

نظرات کاربران