چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

چه کسی برای اولین بار در عقیده مهدویت تشکیک کرد؟

پاسخ :
در تاريخ آمده است، معاويه به جماعتي از بني ‏هاشم خطاب كرده گفت:
"اين كه شما گمان مي ‏كنيد پادشاهي هاشمي و مهدي قائم از آن شما است عقيده ‏اي باطل است، بلكه مهدي همان عيسي بن مريم است. امر خلافت به دست ما است تا آن را به او تسليم كنيم".1
ابن عباس از جمله كساني بود كه در آن جلسه حضور داشت، او در مقابل اين تحريف تاريخي و بازي كردن با عقيده اسلامي سخت ايستاده، به معاويه گفت:
"...امّا اين كه گفتي ما گمان داريم كه براي ما حكومتي است كه مهدي حاكم آن است، جواب آن اين است كه گمان، شرک است همان گونه كه خداوند متعال مي‏ فرمايد: {زَعَمَ الَّذِينَ كَفَرُوا أَنْ لَنْ يُبْعَثُوا}، در حالي كه همه شهادت مي ‏دهند كه براي ما ملک و حكومتي است. اگر از عمر دنيا يك روز باقي باشد خداوند متعال كسي را از ما مي‏فرستد تا زمين را پر از عدل و داد كند همان گونه كه پر از ظلم و جور شده باشد.
و امّا اين كه مي‏ گويي: مهدي همان عيسي بن مريم است، عيسي كسي است كه براي مقابله با دجّال فرستاده مي‏ شود، و هر گاه دجّال او را ببيند نابود مي‏ شود، ولي امام از ما كسي است كه عيسي بن مريم به او اقتدا كرده و نماز مي‏ خواند...".3

پی نوشتها:
1. بحارالأنوار، ج 33، ص 256.
2. سوره تغابن، آيه 7، "كافران پنداشته‏اند كه هرگز برانگيخته نمي‏شوند".
3. بحارالأنوار، ج 33، ص 257.
www.eporsesh.com

نظرات کاربران