چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

چرا ما برای فرج و سلامتی امام زمان دعا می‌کنيم در صورتی که خدا نگهبان ايشان است؟

پاسخ :
1- اين مسلّم است خداوند نگهبان و حافظ امام زمان (عج) است و خداوند منتظر دعای ما برای حفظ ايشان نيست بلکه اين نوعی کمال برای دعا کننده است يعنی دعا کننده می‌گويد من هم طالب حفظ امام زمانم هستم و در برکات صحت حضرت سهيم خواهد بود. مثل جريان پيرزنی که براي خريد يوسف آمده بود که نامش در زمره‌ی خريداران يوسف باشد.
و نيز نکته ديگر اين که دعاي ما برای سلامتی حضرت مهدی (عج)، مقدمه است برای ظهور ايشان چرا که يکی از شؤون سلامتی آن حضرت، سلامتی از غم‌هاست که بزرگ‌ترين غم ايشان ظهور آن حضرت است. پس دعا برای ايشان، ظهور را تعجيل می‌نمايد و برکات ظهور عاید دعا کننده هم می‌شود. پس دعا کننده در سلامتی ايشان (که اعم از سلامتی جسمی است) مؤثر است.
همچنين امام زمان (عج) فرموده‌اند: «برای فرج دعا کنيد که فرج شما هم در همين است.»
پس دعا برای فرج و سلامتی امام زمان (عج) هم برای ما نفع دارد و هم برای آن حضرت.

2- به علت گستردگی شؤون ولايت کليه الاهيه حضرت و اثراتی که نابسامانی‌ها در دنيا در روح حضرت گذارد. دعای ما برای ايشان در رفع آنها و آسودگی خاطر حضرت، دخيل است. اگر طالب مباحث گسترده در اين باب هستيد به کتاب ارزشمند «مکيال المکارم» تأليف آيت الله موسوی اصفهاني (ره) مراجعه کنيد که در اين کتاب آثار متعدد برای دعا جهت حضرت ولی عصر (عج) گردآوری شده است.