چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

تفاوت فرشته و ملک چیست؟

پاسخ :
فرشته با ملک تفاوتي ندارد، زيرا فرشته مرادف ملک است. در زبان فارسي به ملک، فرشته گفته مي شود. اما فرشتگان از نظر درجه و مقام، يکي نيستند. مثلا:
بعضي از آنها مانند جبرئيل و ميکائيل و اسرافيل و عزرائيل، از ملائکه مقرب درگاه الهي هستند و درجاتشان بسيار عالي است که حکما و فلاسفه از آنها به عنوان «رؤوس الملائکه» تعبير مي کنند و بعضي ديگر در درجات پائين تري قرار دارند و هر يک وظيفه خاصي بر عهده دارند. حضرت علي عليه السلام درجات و وظايف ملائکه را اين طور بيان مي کند: «بعضي از آنها امين وحي پروردگار به سوي پيامبران هستند و برخي نگهبانان بندگان خدا و برخي دربان بهشت اويند...»1
موفق باشيد.
پی نوشت:
[1] . نهج البلاغه فيض الاسلام، خطبه 1
منبع: پايگاه