چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

يادآوري مرگ چه آثاري دارد؟

پاسخ :
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
مَنِ ارتَقَبَ المَوتَ سارَعَ‏في الخَيراتِ ؛
كسى كه چشم به راه مرگ باشد ، در كارهاى نيك بكوشد .
بحار الأنوار : 77 / 171 / 7 منتخب ميزان الحكمة : 520
*******
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
أكثِروا ذِكرَ المَوتِ ، فما مِن عَبدٍ أكثَرَ ذِكرَهُ إلاّ أحيا اللّه‏ُ قلبَهُ وهَوَّنَ علَيهِ المَوتَ ؛
مرگ را فراوان ياد كنيد ؛ زيرا هيچ بنده‏اى آن را بسيار ياد نكرد ، مگر اين كه خداوند دلش را زنده گردانيد و مردن را بر او آسان ساخت .
كنزالعمّال : 42105 منتخب ميزان الحكمة : 518
*******
امام صادق عليه‏السلام :
ذِكرُ المَوتِ يُميتُ الشَّهَواتِ في النَّفسِ ، ويَقلَعُ مَنابِتَ الغَفلَةِ ، ويُقَوّي القلبَ بمَواعِدِ اللّه ، ويُرِقُّ الطَّبعَ ، ويَكسِرُ أعلامَ الهَوى ويُطفِئُ نارَ الحِرصِ ، ويُحَقِّرُ الدُّنيا ؛
ياد مرگ ، خواهش‏هاى نفس را مى‏ميراند و رويشگاه‏هاى غفلت را ريشه‏كن مى‏كند و دل را با وعده‏هاى خدا نيرو مى‏بخشد و طبع را نازك مى‏سازد و پرچم‏هاى هوس را درهم مى‏شكند و آتش حرص را خاموش مى‏سازد و دنيا را در نظر كوچك مى‏كند .
بحار الأنوار : 6 / 133 / 32 منتخب ميزان الحكمة : 518
*******
امام صادق عليه‏السلام :
أكثِروا ذِكرَ المَوتِ ؛ فإنّهُ ما أكثَرَ ذِكرَ المَوتِ إنسانٌ إلاّ زَهِدَ في الدُّنيا ؛
مرگ را فراوان ياد كنيد ؛ زيرا هيچ انسانى مرگ را بسيار ياد نكرد ، مگر اين كه به دنيا بى‏رغبت شد .
بحار الأنوار : 82 / 168 / 3 منتخب ميزان الحكمة : 518