چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

دستشويي رفتن قبل از خواب چه فايده اي دارد؟

پاسخ :
الامام علی علیه السلام
لابنِهِ الحَسَنِ عليه‏السلام: يا بُنَيَّ ، ألا اُعَلِّمُكَ أربَعَ خِصالٍ تَستَغني بِها عَنِ الطِّبِّ ؟ فقالَ : بلى يا أميرَ المؤمنينَ . قالَ : لا تَجلِسْ علَى الطَّعامِ إلاّ وأنتَ جائعٌ ، ولا تَقُمْ عَنِ الطَّعامِ إلاّ وأنتَ تَشتَهيهِ ، وجَوِّدِ المَضغَ ، وإذا نِمتَ فاعرِضْ نَفسَكَ علَى الخَلاءِ ، فإذا استَعمَلتَ هذا استَغنَيتَ عَنِ الطِّبِّ .
امام على عليه‏السلام - به فرزند خود حسن عليه‏السلام- فرمودند: فرزندم ، آيا چهار كار به تو نياموزم كه با به كار بستن آنها از طبابت بى‏نياز شوى ؟ عرض كرد : چرا ، اى امير المؤمنين . فرمود : بر سفره غذا منشين مگر وقتى كه گرسنه باشى ، هنوز اشتها دارى از خوردن دست بكش ، غذا را خوب بجو و هرگاه خواستى بخوابى قضاى حاجت كن . اگر اينها را به كار بندى از طبابت بى‏نياز خواهى شد .
الخصال : 229 / 67 منتخب ميزان الحكمة : 574