چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

قهربودن بیش از چند روز جایز نیست؟

پاسخ :
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
لا يَحِلُّ للمُؤمنِ أن يَهجُرَ أخاهُ فَوقَ ثلاثةِ أيّام .
روا نـيست كه مـؤمـن ، بـيش از سه روز با برادرش قهر باشد .
كنزالعمّال : 24793 منتخب ميزان الحكمة : 580
*******
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
لا تَحِلُّ الهِجرَةُ فَوقَ ثلاثةِ أيّامٍ ، فإنِ التَقَيا فسَلَّمَ أحَدُهُما فَرَدَّ الآخَرُ اشتَرَكا في الأجرِ ، وإن لَم يَرُدَّ بَرِئَ هذا مِن الإثمِ ، وباءَ بهِ الآخَرُ .
قهر كردن بيش از سه روز روا نيست . پس اگر با هم رو به رو شدند و يكى از آن دو سلام كرد و ديگرى جواب سلامش را داد ، هر دو در ثواب شريك هستند ، ولى اگر جوابش را نداد ، آن كه سلام كرده از گناه مبرّاست و ديگرى گنهكار است .
الترغيب والترهيب : 3/ 457/7 منتخب ميزان الحكمة : 580