دوشنبه، 22 فروردين 1390

پرسش :

كم كاري مادرزادي تيروئيد چيست؟ تشخيص به موقع يعني چه؟

پاسخ :
اگر جنين به عللي دچار كمبود هورمونهاي تيروئيد شود، به اين حالت كم كاري تيروئيد مادرزادي تيروئيد مي‏شود كه در صورت عدم تشخيص و درمان سريع و دقيق باعث آسيب سلولهاي مغزي در نتيجه عقب افتادگي ذهني دائمي كودك مي‏شود. تشخيص به موقع كم كاري تيروئيد در نوزادان چه اهميتي دارد؟
تشخيص به موقع كم كاري تيروئيد در نوزادان و در مان به موقع آن از بسياري از عوارض مهم اين بيماري از جمله عقب ماندگي ذهني جلوگيري مي‏كند.
اگر تشخيص كم كاري تيروئيد در نوزادان تا قبل از 14روز اول تولد صورت پذيرد و درمان شروع شود، مشكل عقب افتادگي، براي نوزادان پيش نخواهد آمد. اما اگر تشخيص و درمان تا سن 6ماهگي به تعويق افتد، عقب افتادگي ذهني در شيرخوار حتمي و براي هميشه است.
www.ch3.ir