دوشنبه، 22 فروردين 1390

پرسش :

آيا با استفاده از تست ورزش مي‏توان خطر ابتلا به سكته قلبي را پيش بيني كرد؟

پاسخ :
تست ورزش توان مختصري در تشخيص احتمال سكته قلبي دارد. افراد زيادي بوده‏اند كه تست ورزش به ظاهر طبيعي داشته‏اند ولي مبتلا به سكته قلبي شده‏اند. البته مواردي هم بوده كه تست ورزش غير طبيعي بوده ولي در آنژيوگرافي رگها باز ديده شده‏اند. به اصطلاح صحيح غلط و غلط صحيح در تست ورزش زياد است. علت آن هم اين است كه عامل همه سكته‏ها تنگ شدن برگشت ناپذير عروق قلبي به ميزان 99درصد و 100درصد نيست. علت بسياري از سكته‏هاي قلبي اسپاسم و انقباض عروق قلبي است. ممكن است فردي 50يا 60درصد تنگي عروق قلبي داشته باشد، ولي در اثر عصبانيت و هيجاني شدن، عروق قلبي وي دچار اسپاسم و تنگي شود و در نهايت به سكته قلبي دچار شود. به طور كلي، امروزه نقش اسپاسم در ايجاد سكته قلبي بسيار زياد است. به همين دليل است كه سن سكته قلبي در جامعه ما در چند دهه اخير پايين آمده و حتي گاهي به كمتر از 30سال رسيده است. علت آن هم مشكلات و هيجانات روحي و فشارهاي اجتماعي است كه در جامعه ما زياد شده است. به هر حال، هر رواني مشكلات خاص خود را دارد و هم اكنون مشكلات قلبي - عروقي در راس اين مشكلات قرار دارد.
www.ch3.ir