دوشنبه، 22 فروردين 1390

پرسش :

رشد همانژيوم چگونه است؟ آيا ممكن است همانژيومها خود به خود خوب شوند؟

پاسخ :
بر خلاف ساير ماه گرفتگيها، همانژيومها مي‏توانند بسيار سريع رشد كنند و عموما در 6هفته و گاهي تا يك سال اندازه آنها كامل مي‏شود. معمولا قطر ضايعات بيشتر از 5تا 6سانتي متر نمي‏شوند، ولي گاهي همانژيومهاي بزرگ‏تر از اين ابعاد نيز ديده مي‏شوند. رشد بيشتر خالهاي عروقي پس از يك سال متوقف و به تدريج سفيد رنگ و كوچك مي‏شوند. 50درصد همانژيومها تا 5سالگي صاف و مسطح، و محو مي‏شوند و 90درصد تا 9سالگي كاملا پاك مي‏شوند. البته هرگز نمي‏توان پيش بيني كرد همانژيوم تا چه ميزان بزرگ مي‏شود و آيا در آينده كاملا محو خواهد شد يا خير. آيا همانژيومها داراي عارضه خاصي هستند؟ در بيشتر موارد همانژيومها عوارضي ندارند، ولي بعضي وقتها ضايعات زخم مي‏شوند كه اولا بسيار خون ريزي دهنده هستند و ثانيا ممكن است دردناك شده و به راحتي عفوني شوند.
www.ch3.ir