دوشنبه، 22 فروردين 1390

پرسش :

آيا جراحي بيني و سينوس با استفاده از آندوسكوپ عوارضي هم دارد؟

پاسخ :
اين روش جراحي به تجربه، مهارت و دقت زياد جراح نياز دارد. مشكلات زير، عمل جراحي بيني و سينوس را با استفاده از آندوسكوپ به يكي از دشوارترين عملهاي جراحي تبديل كرده است:
الف) در ساختمان عناصر تشريحي داخل بيني و سينوسها پيچيدگي و ظرافت خاصي نهفته است. عناصر حياتي و مهمي چون عصب بينايي و سرخرگ اصلي تغذيه كننده مغز، درست در ديواره سينوسها جاي گرفته ‏اند.
ب) جراح مجبور است آندوسكوپ را در يك دست نگاه دارد و تنها با يك دست امكان كار دارد.
پ) كوچك‏ترين خون ريزي مانع ديد از طريق آندوسكوپ مي‏شود.
ت) از آنجا كه محدوده ديد آندوسكوپ باريك است، امكان آسيب عناصر تشريحي نزديك به هم و عوارض ناگوار وجود دارد. با وجود تمام دشواريهاي اين روش، بيماري كه توسط جراح با تجربه تحت عمل جراحي قرار مي‏گيرد، تا حد زيادي مي‏تواند مطمئن باشد كه پس از عمل با مشكل مواجه نخواهد شد و عوارض ناشي از عمل جراحي نيز بسيار اندك خواهد بود.
www.ch3.ir