دوشنبه، 22 فروردين 1390

پرسش :

درباره كم كاري مادرزادي تيروئيد توضیح دهید.

پاسخ :
از هر 4هزار تولد، يك نفر مبتلا به اين بيماري است كه بيشتر اين موارد به كم كاري پايدار تيروئيد تبديل مي‏شود. در 85درصد از موارد علت آن اختلال در ساختار تيروئيد است، 10درصد به علت اشكال در ساخت هرمونهاي تيروئيد است و در 5درصد نيز علت آن وجود آنتي بادي‏هاي بر ضد گيرنده هومون تنظيم كننده ترشح تيروئيد ( )TSHاست كه از غده هيپوفيز واقع در مغز ترشح مي‏شود.
بيشتر نوزادان در بدو تولد طبيعي به نظر مي‏رسند (بيش از 90درصد از آنها). كمتر از 10درصد از اين كودكان با اين علايم مشخص مي‏شوند: زردي طول كشنده، اختلالات تغذيه‏اي، از دست دادن قدرت عضلاني، زبان بزرگ، تأخير در رشد استخوانهاو فتق نافي. علايم معمول كاري كه قبلا توضيح داده شد نيز در اين بيماران ديده مي‏شود. در صورت تأخير در درمان، عوارض عصبي زيادي براي كودك به جاي مي‏ماند. به دليل عوارض عصبي خطرناك اين بيماري، در كشورهاي توسعه يافته برنامه غربالگري كليه نوزاداني كه به دنيا مي‏آيند اجرا مي‏شود. پس از شناسايي اين بيماران هورمون تيروئيد براي نوزاد تجويز مي‏شود كه ميزان هورمون تجويزي به خصوص در يك سال اول بسيار مهم است و بيشترين نقش درماني را دارد.
www.ch3.ir