دوشنبه، 22 فروردين 1390

پرسش :

چه علايمي در كودك يا شيرخوار بايد والدين را به فكر وجود كم خوني بياندازد؟

پاسخ :
مهم‏ترين نكته در سلامت كودك، خوب غذا خوردن و فعاليت طبيعي است. در كودكي كه فعاليت روزمره طبيعي دارد و جست و خيز و بازي مي‏كند، زود خسته نمي‏شود و اشتهاي طبيعي دارد. احتمال كم خوني كم است. اغلب شروع كم خوني علايم خاصي ندارد، اما به تدريج اگر روند كم خوني ادامه يابد، علايم فوق بروز مي‏كند، به علاوه با دقت در بستر ناخن، پلك (ملتحمه)، و كف دست كودك مادر متوجه مي‏شود كه كمي كم رنگ‏تر از حد طبيعي است. البته هيچ كدام از موارد فوق ملاك تشخيص كامل نيست و فقط مي‏تواند به عنوان شك باليني محسوب شود و تشخيص قطعي با گرفتن شرح حال و معاينه توسط پزشك كامل مي‏شود. ممكن است كه بررسيهاي آزمايشگاهي نيز لازم باشد.اين نكته بسيار حائز اهميت است كه گفتن مطالب فوق فقط براي داشتن آگاهي بيشتر والدين است و نبايد فقط با توجه به اطلاعات فوق تشخيص سرخود يا درمان سر خود براي كودك انجام داد. هر نكته غير طبيعي كه توسط والدين در كودك ديده شد بايد حتما با پزشك مشورت شود، شروع هر درمان نيز بايد توسط پزشك انجام شود.
www.ch3.ir