دوشنبه، 22 فروردين 1390

پرسش :

هر فرد سالم روزانه چند بار دفع گاز دارد و ميزان توليد گاز در روده ‏ها به چه عواملي بستگي دارد؟

پاسخ :
به طور متوسط در 24ساعت بين 500تا 1500سي سي گاز از مقعد خارج مي‏شود و دفعات دفع گاز نيز 8تا 12بار در روز است. اگر تعداد دفعات دفع گاز بيشتر از 20بار در روز باشد غير طبيعي است. ميزان گاز موجود در روده‏ها به ميزان گازي كه هر فرد در حين خوردن و حرف زدن به خصوص در شرايط استرس مي‏بلعد، شرايط روحي افراد، نوع غذا و ميزان فعاليت باكتريها بستگي دارد.
البته در بعضي از بيماريها مثل سوء جذب، به دليل عدم جذب بعضي از مواد و در نتيجه تخمير آنها در روده بزرگ گاز توليد مي‏شود. همچنين در افرادي كه دچار اختلال در هضم و جذب كربوهيدراتها هستند، كربوهيدراتهاي بيشتري تحويل روده بزرگ مي‏شود و در نتيجه هيدروژن و گاز كربنيك بيشتري توليد مي‏شود. لذا همه موارد سوء جذب مثل بيماري سلياك، كمبود لاكتاز و غيره را بايد به عنوان علل غير طبيعي توليد گاز روده به حساب بياوريم.
www.ch3.ir