دوشنبه، 22 فروردين 1390

پرسش :

آيا رژيمهاي غذايي مختلف مي‏توانند منجر به ايجاد سرطان معده شوند؟

پاسخ :
عوامل محيطي مثل رژيم غذايي در ايجاد سرطان معده دخالت دارند. غذاهايي كه عمدتا از قندهاي پيچيده ايجاد شده باشند، غذاهاي دود زده و نمك سود شده، گوشت و ماهي دودي و خشك شده و روغنهاي سرخ كردني همگي احتمال ايجاد سرطان معده را افزايش مي‏دهند. برعكس مصرف ميوه و سبزيجات تازه فرد را در مقابل ابتلا به سرطان محافظت مي‏كند. همچنين مصرف فيبرهاي غلات به ميران زيادي (تا 70درصد) خطر ايجاد سرطان معده را كاهش مي‏دهد.
مطالعات بيانگر ارتباط مشخص و قوي بين استفاده از يخچال و حفظ غذاها و انواع ميوه و كاهش بروز سرطان معده در كشورهاي توسعه يافته هستند. اين امر، امكان استفاده بيشتر از ميوه و سبزي تازه را فراهم ساخته است و در كاهش مصرف غذاهاي نمك زده و خشك شده و غذاهاي آلوده با باكتريها و قارچها كه قادر به فعال كردن و توليد عوامل سرطان زا هستند، مؤثر بوده است.
www.ch3.ir