دوشنبه، 22 فروردين 1390

پرسش :

علايم مسموميت با گاز منواكسيدكربن چیست؟

پاسخ :
مسموميت با اين گاز به سه دسته تقسيم مي‏شود:
1.مسموميت خفيف: در اين حالت فرد دچار سر درد خفيف، احساس سنگيني سر، درد قفسه سينه و تنگي نفس مي‏شود كه بارزترين علامت در اين مرحله سر درد است.
2.مسموميت متوسط: علايم مسموميت متوسط شامل سردرد شديد، تهوع و استفراغ، اختلال بينايي، تپش قلب و افزايش تعداد تنفس است.
3.مسموميت شديد: در اين حالت علاوه بر علايم بالا كه با شدت بيشتر بروز خواهند كرد بيمار دچار تشنج مي‏شود و كم كم به اغما مي‏رود و در صورت عدم درمان ممكن است بميرد.
بايد توجه داشت كه مسموميت خفيف در كودكان با بزرگسالان كمي متفاوت است ؛ به طوري كه علايم گوارشي مانند تهوع و استفراغ و اسهال در خردسالان زودتر تظاهر مي‏نمايند كه ممكن است پزشك به اشتباه تشخيص گاستروآنتريت (اسهال و استفراغ) را براي بيمار مطرح كند.
www.ch3.ir