دوشنبه، 22 فروردين 1390

پرسش :

نشانه ‏هاي ابتلا به مسموميت غذايي چيست؟

پاسخ :
عمومي‏ترين علايم اين عارضه عبارتند از: اسهال، دردهاي شكمي، تب، سر درد، استفراغ، خستگي شديد و در برخي موارد وجود خون يا چرك در مدفوع. البته لازم به ذكر است كه علايم، با توجه به نوع باكتري و ميزان غذاي آلوده مصرف شده متفاوت خواهد بود. از نظر دوره زماني، در موارد نادري علايم در مدت زماني كوتاه‏تر از يك ساعت ظاهر مي‏شود و به طور معمول براي مدت طولاني نيز بر جا نخواهد ماند. در اغلب افراد سالم، مسموميت غذايي تهديدي براي سلامتي و حيات فرد به شمار نمي‏رود. البته اين عارضه در افراد كم سن، سالمندان و مبتلايان به بيماريهاي خاص ممكن است باعث بروز علايم شديدتري شود. اين بيماريها عبارتند از:
- بيماريهاي كبدي كه مي‏تواند به واسطه ويروسها يا ساير عوامل بروز كند.
- هموكروماتوزيس (بيماري مربوط به سوخت و ساز آهن در بدن)
- ديابت
- سرطان
- بيماريهاي معده كه منجر به جراحي معده شود يا سبب كمبود اسيد آن شود.
- اختلالات سيستم ايمني بدن
- استفاده طولاني مدت از داروهاي استروئيدي در بيماريهايي نظير آسم و آرتريت هنگامي كه اين علايم شديد در فردي ظاهر شد (به ويژه اگر وي از جمله افراد آسيب‏پذير باشد) بايد در سريع‏ترين زمان ممكن تحت مراقبت‏هاي ويژه درماني قرار گيرد. در موارد خفيف مسموميت غذايي، مصرف ميزان زياد مايعات به منظور جايگزين نمودن مايعات از دست رفته بدن مفيد خواهد بود.
www.ch3.ir