دوشنبه، 22 فروردين 1390

پرسش :

نشانه ‏هاي بيماري آلزايمر چیست؟

پاسخ :
آلزايمر به شيوه‏هاي گوناگوني انسان را درگير مي‏كند. اين بيماري قادر است در روش انديشيدن و چگونگي عملكرد آدمي اثر گذارد و در خلق و خوي و حتي نحوه صحبت و حركت انسان مؤثر باشد. معمولا نخستين نشانه اين بيماري از دست رفتن حافظه است، ولي چه بسا كساني كه علامتهاي اوليه بيماري، مخصوصا از دست دادن حافظه را، لازمه كهن سالي مي‏پندارند و از همين رو به آن اهميت نمي‏دهند.
پاره‏اي از ساير نشانه‏هاي متداول آلزايمر بدين قرار است:
فراموش كردن روش انجام كارهاي روزانه در خانه و يا محل كار
اشكال در نام بردن اشياي معمولي همچون ساعت مچي يا مداد
خيلي راخت گم شدن، حتي در جاهاي آشنا
دشواري در پيدا كردن راه حل براي مشكلات روزمره
زياد گم كردن چيزهايي نظير كليد
دگرگونيهايي در خلق و خوي و شخصيت
رفتار غير عادي
بي علاقگي يا عدم تمايل به انجام كارها
علايم فوق در تمامي افراد يكسان نيست. قربانيان آلزايمر به مرور زمان كه اغلب بين 8تا 10سال طول مي‏كشد، مراحل مختلفي را پشت سر مي‏گذارند كه طي آنها از دست رفتن حافظه، قوه تشخيص، و استدلالشان رو به وخامت مي‏گرايد.
www.ch3.ir