سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

بعضی از مراکز درمانی قلب دیده می شوند که در بالای آن مکان تیتری زده شده تحت این عنوان که در این مرکز به روش آنژیوپلاستی درمان سکته های قلبی انجام می شود . آیا این روش را شما تأیید می کنید که مراجعه داشته باشند ؟ مثلاً کسی که دچار حمله ی قلبی شده بلافاصله مراجعه کند یا حتماً باید با پزشک مشورت کند و یا آن شرایط خاصی که شما می فرمایید را داشته باشد.

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر سید حسین میر حسینی، فوق تخصص جراحی قلب و پیوند قلب:
کلاً در جهت تشخیص بیماری های قلبی ، متخصصین محترم قلب ابتدا بررسی های کامل را انجام می دهند . برای بررسی تنگی های عروق قلب ابتدا تست ورزش انجام می دهند ، بیمار علائم کلینیکی و بالینی آن را داشته باشد یعنی درد در فعالیت ، بعد آنژیوگرافی یا تکنیک جدید تری که سیتی آنژیو است انجام می شود و رگ ها بررسی می شود . بعد از آن کاردیولوژیست تصمیم می گیرد که می تواند آنژیوپلاستی بکند یا خیر. و این تیتری که شما فرمودید ما براساس مسائل علمی و یافته های علمی صحبت می کنیم به هرحال اگر آن شخص توانایی داشته باشد و به اصطلاح ما پزشکان اندیکاسیون یا شرایط مطلوب را داشته باشد انژیوپلاستی باید انجام شود . در غیر اینصورت شاید به ندرت همکارانی باشند که توصیه کنند آنژیو پلاستی انجام شود اما مریض سود نبرد و بایستی حتماً حراحی قلب انجام می شده. شاید این بیمار از جراحی قلب نتایج خیلی خیلی بهتر می گرفته و به مدت طولانی تر رگ های او می توانسته فعالیت داشته باشد و با گذاشتن یک فنر شاید نتوانسته باشد تمام رگ ها را باز کند . وقتی چندین رگ بسته شده باشد و بخواهد در تمام اینها فنر بگذارد و جای خوبی هم نباشد ، به الطبع بیمار نتیجه مطلوبی نمی گیرد و پس از مدتی اینها بسته می شوند . یک تیم و یک جلساتی در دانشگاه ها از افرادی که کار علمی می کنند و کار تجارتی نمی کنند وجود دارد . در این جلسات بحث می کنند و با نظر جراح و متخصص قلب بیماران را انتخاب می کنند. ودر حیطه ی تسلط شخص ، آن کار را واگذار می کنند.
www.ch3.ir