سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

در مورد پیوند قلب و جایگاه آن در ایران و دنیا توضیح بفرمایید که چه افرادی با چه ویژگی ها و مشخصاتی پیوند قلب می شوند ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر سید حسین میر حسینی، فوق تخصص جراحی قلب و پیوند قلب:
کسانی که دچار نارسایی قلبی پیشرفته می شوند و عضله ی قلب آنها آن پمپ کافی را انجام نمی دهد و تمام درمان های جراحی و طبی را انجام داده اند و به نتیجه نرسیده اند و امید به زندگی آنها در طی یک سال آینده کمتر از پنجاه درصد است ، در لیست پیوند قلب قرار می گیرند . در ایران پیوند قلب بسیار رشد کرده است . اولین پیوند قلب در جهان در سال 1960 و 1967 بر روی انسان انجام شد. آقای دکتر شانوی و پروفسور بارنارد در آفریقای جنوبی انجام دادند ولی نتایجی که آن زمان گرفتند نتایج خوبی نبود . به این خاطر که قلب مربوط به شخص دیگر و بیگانه بود و زمانی که وارد بدن می شد ، پس زده می شد به همین خاطر نتایج بدست آمده ناامید کننده بود . بعد با کشف یک قارچ به نام سیکلوسپورین در انسان توانستند از دفع پیوند عضوی که بیگانه تشخیص داده می شود ، جلوگیری کنند . پیشرفت های بزرگی بدست آمد و در سال 1981 این کار انجام شد و به تدریج این پیوند گسترش پیدا کرد. در کشور ما پیوند قلب حدود بیست سال است که انجام می شود و اساتید بزرگواری در این کشور انجام می دهند. سه مرکز مهم پیوند قلب که در تهران این کار را انجام می دهند و آمار بسیار خوبی داشته اند : بیمارستان شریعتی است که استاد بزرگوار آقای دکتر ماندگار انجام می دهند . بیمارستان امام خمینی آقای دکتر صالحی و بیمارستان مسیح دانشوری که من به اتفاق همکار خوبم جناب آقای دکتر احمدی انجام می دهیم . در بیمارستان ما شصت و سه پیوند قلب انجام داده ایم و نتایج بسیار خوبی در مقایسه با معیارهای جهانی بدست آورده ایم . جا دارد که ازهمه ی همکاران خوب بیهوشی و کسانی که در این امر به ما کمک کرده اند و دست اندرکاران بیمارستان تشکر کنیم .
www.ch3.ir