سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

آلرژی چیست و آیا این یک نوع بیماری است یا خیر؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر رضا فرید حسینی، متخصص ریه و فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی:
آلرژی متأسفانه این روزها خیلی رایج است و یکی از رایج ترین پدیده های پزشکی در تمام دنیا است . در برخی از کشورها حتی تا پنجاه درصد از مردم مبتلا به آلرژی هستند و در بعضی از کشورها کمتر است. در ایران هم طبق بررسی هایی که هم در دانشگاه تهران و هم در دانشگاه مشهد شده است بین دوازده تا پانزده درصد مردم مبتلا به یکی از انواع آلرژی ها هستند . آلرژی یعنی تغییر حالتی که در برابر عوامل استنشاقی یا خوراکی افراد بروز می دهند و یک پدیده ی شایعی است . البته خوشبختانه خطرناک نیست و خود بخود هم خوب می شود . فقط آلرژی های تنفسی که ما از آن بعنوان آسم یاد می کنیم یک مقدار اگر دقت نشود و مراقبت بخصوصی از این بیماران نشود ممکن است طولانی و مزمن شود و باعث شود که تنفس افراد دچار اختلال شود . همانطور که سعدی علیه الرحمه گفته است هر نفسی که فرو می رود ممد حیات است و چون برآید مفرح ذات . آسم متأسفانه تنفس افراد را دچار اختلال می کند . یکی از شاهکارهای خلقت این است که الان من و شما یا بقیه ی افرادی که سالم هستند نفس می کشیم ولی احساس نمی کنیم که در حال نفس کشیدن هستیم. ولی افرادی که دچار آسم هستند احساس می کنند که نفس می کشند ، این احساس نفس کشیدن، باضافه خس خس ریه ، حالتی است که زندگی را برای افراد دشوار می کند . این هوای زیبای پاییزی را نمی توانند استفاده کنند . بنابراین بیماری است که خوشبختانه قابل کنترل است .
www.ch3.ir