سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

علائم کم خونی ناشی از فقر آهن در کودکان چیست ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر محمد فرانوش، فوق تخصص بیماری های خون و آنکولوژی:
مهم ترین علامتی که بچه ها با آن مراجعه می کنند رنگ پریدگی و بعد از آن تغییرات خلق و خو است. باعث می شود که بچه بد اخلاق شود ، خواب شبانه ی او کاهش پیداکند . بی اشتهایی خیلی مهم است و خوردن غذا های نامعمولی که در بالا ذکر شد و همان هرزه خواری که ممکن است وجود داشته باشد . از علائم دیگری که در معاینه قابل رؤیت است امکان دارد صلبیه ی آنها به رنگ آبی باشد ، طحال آنها قابل لمس باشد وگاهی اوقات یک صدای اضافی در قلب وجود دارد . زمانی که کودک دچار کم خونی می شود عملکرد قلب سریع تر می شود ممکن است گاهی اوقات یک صدای اضافی درقلب شنیده شود . ولی معمولا علائم خلق و خو و بی اشتهایی و رنگ پریدگی برای ما بسیار مهم است . روش های تشخیصی ما همان مشاهده بالینی و آزمایش خون است . حتی سازمان جهانی بهداشت در بچه های زیر دو سال توصیه می کند اگر شما رنگ پریدگی ، بی اشتهایی و تغییرات خلق و خو دیدید ، حتی بدون آزمایش می توانید درمان با آهن را شروع کنید . اگر دیدید که بعد از یک هفته علائم بیمار بهتر شد بین دو تا پنج ماه می توانید آن را ادامه دهید اما اگر به تشخیص اولیه شک داشتید می توانید آزمایش خون انجام دهید .
www.ch3.ir