سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

خانمی هستم که سنگ کیسه ی صفرا به اندازه هشت میلی متر دارم در داخل کیسه ی صفرا . دکتر به من گفته که باید عمل کنید ولی من در حال حاضر بچه شیر می دهم بچه ی من یک سال دارد . گاهی نیز بالا و سر معده ی من درد می کند اما درد سمت راست یا پشت کتف که آقای دکتر گفتند را ندارم . آیا مربوط به کیسه ی صفرا است یا مربوط به چیز دیگری است ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر هادی احمدی، متخصص جراحی عمومی و فلوشیپ جراحی گوارش:
این خانم علائم مشخص سنگ کیسه ی صفرا را ندارد . اما این علامت نفخ یا احساس پری سر دل هم می تواند ازسنگ کیسه ی صفرا باشد و هم می تواند نباشد . توصیه ی ما این است که به یک فوق تخصص داخلی و گوارش مراجعه کنند ارزیابی کنند که ایشان مشکلی در معده و اثنی عشر نداشته باشند . اگر در این نواحی مشکلی نداشته باشند می توان به این بیمار پیشنهاد عمل جراحی را داد . اما باید صادقانه به بیمار گفت اگر این علائم را دارند ممکن است با برداشتن سنگ کیسه ی صفرا بهتر شوند و ممکن است نشوند . این برخلاف بیمارانی است که علائم مشخصه ی سنگ کیسه ی صفرا را دارند . در افرادی که علائم مشخص سنگ کیسه ی صفرا وجود دارد بیش از نودوپنج درصد موارد ، مشکل ایشان با عمل جراحی حل می شود . اما افرادی که علائم نامشخص و مبهم دارند ممکن است با عمل جراحی مشکل حل شود و ممکن است نشود، این را باید اطلاع داشته باشند و تصمیم گیری به عهده ی بیمار خواهد بود . اگر این وضعیت را بدون جراحی حفظ کردند و بعد از مدتی بیمار متوجه شد که علائم او تشدید شده است باید برای برداشتن سنگ کیسه ی صفرا مراجعه کند و اگر تشدید نشده می تواند با آن بسازد . ما مجموعاً به بیمارانی که علائم غیراختصاصی دارند پیشنهاد عمل می کنیم، اما با این علم که بیمار بداند ممکن است با برداشتن سنگ کیسه ی صفرا علائم بهبود پیدا نکند . البته اگر بیمار دیابتیک نباشد ، بیماران دیابتی یا مرض قندی باید حتماً در صورت مشکل کیسه ی صفرا را بردارند . این خانم می توانند عمل را قدری فاصله بیندازد اما در این فاصله حتماً از غذاهای کم حجم و غیر چرب استفاده کنند. سعی کنند غذاها را در وعده های بیشتر استفاده کنند که آن حمله ی بعد درایشان رخ ندهد .
www.ch3.ir