سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

من بیست و پنج سال سن دارم سال گذشته درهمین موقع کیسه ی صفرا را برداشتم بخاطر وجود سنگ و دردهای شدیدی مانند همان چیزهایی که آقای دکتر اشاره کردند استفراغ و حالت تهوع هم بعد از خوردن غذای چرب داشتم بنابراین کیسه ی صفرا را به طور کلی برداشتم. قبل از برداشتن آن جز همان دردهایی که آقای دکتر اشاره کردند مشکل دیگری نداشتم ولی بعد از آن مشکلات زیادی داشتم الان صبح ها که از خواب بیدار می شوم تا ساعت نه یا ده اسهال زرد و آبکی دارم . بعد از ساعت 11 دیگر خوب می شود البته مدفوع اول صبح من خوب است ولی بعد از اینکه ناشتایی را می خورم به این صورت می شود . ماه رمضان هم صبح ها که سحری می خورم به اینصورت نمی شوم ولی موقع افطار این حالت به من دست می دهد . حدود لوزالمعده ی من هم کمی درد می کند می خواستم ببنیم این به عمل کیسه ی صفرا ربطی دارد یا خیر ؟ می خواستم ببنیم چکار کنم چون مطب چندتا دکتر که رفته ام به من داروهای مختلف دادند ولی با خوردن هیچکدام بهتر نشدم . فقط یک پودر به من دادند که ناشتا می خوردم کمی بهتر شدم .

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر هادی احمدی، متخصص جراحی عمومی و فلوشیپ جراحی گوارش:
برای این بیمار دو حالت وجود دارد یکی اینکه ممکن است سنگی در مجاری صفراوی که از کبد خارج می شود باقی مانده باشد که توصیه ی من این است که حتماً در این خصوص بررسی شوند . یعنی آزمایش هایی در این مورد که اثبات کند آیا سنگی در مجاری صفراوی مریض باقی مانده انجام شود و احیاناً تصویربرداری از مجاری صفراوی انجام شود. برای تصویر برداری از مجاری صفراوی ، سونو گرافی دیگر روش خیلی دقیقی نیست و مجبور هستیم از روش های دیگر مانند MRI استفاده کنیم. کولسترامین داروی خوبی است همانطور که خود ایشان نیز گفته اند با خوردن آن بهتر می شوند اما باید علت این مسئله مشخص شود . به نظر من یک بررسی کامل قسمت فوقانی دستگاه گوارش با استفاده از آندوسکوپی و آزمایش باید انجام شود که ببینیم سنگی در قسمت مجاری صفراوی باقی نمانده باشد ، چون ممکن است سنگی مانده باشد که این علائم را بوجود آورده باشد. از این جهت باید بررسی شود و سپس درمان انجام شود.
www.ch3.ir