سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

درباره ی پیشگیری و کنترل و درمان بیماری روماتیسم توضیح بدهید .

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر محمد مهدی امام، فوق تخصص روماتولوژی:
برای پیشگیری از روماتیسم همین بحث هایی که گفتیم باید به عمل بیاید . افراد استرس کم داشته باشند ، مراقب عفونت ها باشند ما این توصیه ها را به همه ی افراد جامعه می کنیم . اما آن چیزی که بخصوص به رماتیسیمی ها می توانیم بگوییم مصرف بیشتر ماهی است که امروزه بسیاری از متخصصین تغذیه توصیه می کنند . ماهی حاوی یک ماده ای است به نام امگا 3 بخصوص ماهی هایی مانند قزل آلا و ماهی آزاد که اینها غنی از امگا 3 هستند . البته این ماده در جاهای دیگر مانند غلات نیز ممکن است باشد و مرغ هایی الان آمده که این ماده را دارد، همینطور شیرهایی نیزاست که امگا3 دارد. امگا 3 علاوه بر اینکه خاصیت ضد پیری ، سکته ، سرطان و بیماری های دیگر دارد ، یکی از فوائد آن نیز این است که بروز انواع روماتیسم را به تأخیر می اندازد وحتی برای درمان برخی از فرم های خفیف روماتیسم بکار برده می شود . توصیه ی همه ی متخصصین تغذیه است که سعی کنیم در رژیم غذایی خود ماهی را جا دهیم، بخصوص کسانی که ژن های روماتیسم دارند و یا نگران روماتیسم هستند . حداقل دو تا سه وعده در هفته باید ماهی بخوریم . در بعضی از انواع روماتیسمی دیده شده که حساسیت به نوعی رژیم غذایی وجود دارد ، مثلا ً یک نوع بیماری روماتیسم با غلات علائم آن شروع می شود یعنی به دنبال خوردن غلات مفاصل متورم می شود و فرد اذیت می شود . اگر افراد یک چنین شرایطی دارند همان ماده را اگر از رژیم غذایی خود حذف کنند هم پیشگیری می شود و هم درمان است . سطح ویتامین D بدن باید طبیعی باشد، من هرجایی می روم این ویتامین را توصیه می کنم چرا که 50 تا 60% مردم جامعه ی ما کمبود این ویتامین را دارند . این کمبود زمینه ساز بیماری هایی مانند سرطان ، سکته ، ام اس ، پارکینسون ، انواع روماتیسم ، آرتوروز ، پوکی استخوان ، نرمی استخوان و بیماری های دیگر می شود. چیزی است که اگر آن را در بدن کنترل کنیم این قدر از بیماری ها را کم کرده ایم. کمبود این ویتامین با برخی از انواع روماتیسم نسبت دارد و می تواند باعث بروز آن شود .
www.ch3.ir