سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

دخترم پنج ساله است و وزنش 34 کیلو است و قدش یک متر و ده سانتی متر است . شکم خیلی بزرگی دارد و پدرش بیماری کبدی دارد و کبد پرچرب دارد .چطور وزن او را پایین بیاورم ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر فرشچی، متخصص تغذیه:
کودک ایشان دچار افزایش وزن است . در این سن رشد قدی باید بیشتر از رشد وزنی باشد ولی اگر رشد وزنی بیشتر باشد تجمع چربی ها بیشتر درنواحی مرکزی است . شما کودکانی را می بینید که شاید خیلی تپل نباشند ولی شکم برجسته ای دارند . این شکم برجسته زمینه ی کبد پرچرب را در آینده فراهم میکند . به این دلیل که چون پدرشان کبد چرب دارند پس ایشان هم کبد چرب خواهند داشت درست نیست . بیشتر به این دلیل است که زمینه ی تغذیه ای نادرست و عدم تحرکی که در خیلی از جوامع شهری ما وجود دارد ، توانسته باعث کبد چرب در بزرگسالی برای پدر ایشان بشود و اگر این سیر ادامه پیدا بکند می تواند در سنین قبل از سن پدر کبد چرب را ایجاد بکند . این جای نگرانی آنچنانی نیست . مشکلی که ما در سن دو سالگی به بعد می بینیم این است که تحرک آنها سیر نزولی دارد و این باعث میشود که چاقی شکمی بیشتر بشود . اگر با کارشناس غذایی مشورت کنند و با تحرک بدنی بتوانند سیر نزولی در چاقی شکم بوجود بیاورند حتی اگر زمینه ی ژنتیک هم باشد می توانند جلوگیری کنند .
www.ch3.ir