سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

پسر من دو سال و شش ماه سن دارد ولی حرف نمی زند . به گفتارهای من توجه نمی کند و به چیزهایی که خودش دوست دارد توجه می کند . به پیام بازرگانی خوب توجه میکند ولی اگر من او را صدا بزنم اصلا توجه نمیکند و از نظر شنوایی مشکلی ندارد و اعمال حرکتی هم مشکلی ندارد ولی کلمه ها را تکرار نمی کند .

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر زمانی، فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان:
این کودک که دو سال و نیم سن دارد ، ارتباطات کلامی و رفتاری او متناسب با سنش نیست و محدوده ای را که ما فرصت می دهیم پشت سر گذاشته است . صداسازی از زیر یکسال شروع میشود ولی کلمه سازی بعد از یک سالگی با کلمات ماما و بابا شروع میشود و در هجده ماهگی کلمات را می گوید و در دو سالگی جملات دو کلمه ای را می گوید . گاهی اوقات بچه ها درک شان خوب است ولی بیان شان کم است ، ما این را ایراد نمی گیریم ولی اگر درک خوبی هم نداشته باشند مثل این کودکی که این خانم اشاره کردند مشکل دارد و باید مسئله را جدی بگیرند . از جهات مشکلات ذهنی و جهاتی که میتواند از نظر عوامل متابولیک اشکالات ساختمانی مغز و عقب ماندگی های ذهنی ، این ها باید مورد توجه قرار بگیرد که اگر زمینه ای برای برطرف کردن آن عامل هست به آن بپردازند و کار درمانی های گفتاری و ذهنی را هر چه زودتر برایش شروع کنند .
www.ch3.ir