سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

یک خانم و آقا در رابطه با تکامل فرزند چه نکاتی را باید قبل از ازدواج و در دوران بارداری انجام بدهد ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر زمانی، فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان:
از آنجایی که بعضی از بیماری ها از طریق ژنتیکی منتقل میشوند . کسانیکه با هم می خواهند ازدواج کنند خوب است سوابق پزشکی خانوادگی همدیگر را هم بررسی کنند و بپرسند که مثلا من در خانواده مان چنین مشکل داریم ، آیا شما هم این مشکل را دارید ؟ چون این اطلاعات باعث میشود که اگر بیماری هایی هست که از طریق ارث منتقل میشود بتوانند بررسی بکنند که آیا امکان تشخیص قبل از ازدواج و تولد این ها وجود دارد یا ندارد ؟ یا رسیک انتخاب فرزند در این خانواده چقدراست ؟ ممکن است اشکالی را برای ازدواج آنها ایجاد نکند یا اینکه ریسکی را تحمیل کند که میتواند در انتخاب شان تاثیر بگذارد . در اینجا نباید پنهان کرد زیرا بعضی از موارد هست که قابل پیشگیری است و مشکلی ایجاد نمیکند و می توانند آگاهانه این را انتخاب بکنند . اگر ازدواجی اتفاق افتاد و اطلاعاتی بدست آوردند که ریسکی وجود دارد باید از طریق کارشناسان اطلاعاتی بدست بیاورند که آیا راه کاری وجود دارد که شناسایی قبل از تولد اتفاق بیفتد ؟ آیا ریسکی را انتقال می دهد که این بررسی لازم باشد یا نه ؟ حالا اگر حاملگی اتفاق افتاد ، ببینند این اطلاعات جلوتر رفته و می توانند روی آن فوکوس بکنند که بیماری ژنتیکی در کار هست یا خیر و بعضی از بیماری ها جنبه ی ژنتیکی ندارد وقتی مادری باردار میشود ممکن است به دلایل اکتسابی تحت تاثیر مسائل خاصی قرار بگیرد مثلا مادری دیابت یا فشارخون یا عفونت دارد ، این می تواند در دوران بادرای روی بچه اش تاثیر بگذارد . پزشک معالج باید شرایط را کنترل بکند و از عفونت های دوران بارداری جلوگیری بکند . و اگر با بیماری ژنتیکی روبرو می شوند که قابل پیشگیری هستند و آزمایش کنند که تشخیص قبل از تولد وجود دارد یا خیر ؟ که اگر با کودک معلولی روبرو می شوند با سقط درمانی می توانند و همچنان روش پایش تکامل سلامت جنینی هم وجود دارد که تست هایی در هفته ی دوازدهم بارداری انجام می دهند که ببینند اختلال ژنتیکی هست یا در تکامل سیستم عصبی اختلالی وجود دارد یا نه ؟
www.ch3.ir