سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

والدین در مورد اختلالات رفتاری ، حرکتی و گفتاری چه کار می توانند بکنند تا آن تاخیر را جبران کنند ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر زمانی، فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان:
بچه وقتی بدنیا می آید تا دوسالگی هر دو ماه یکبار منحنی رشد ، قد و وزن را کنترل می کنند . در همین مراجعات هم ، پزشک کاهش تکاملی میکند که چه توانایی هایی را در چه مقطعی بدست آورده است و اگر با تاخیر روبرو باشد چقدر فرصت دارد که بگوییم یک واریته ی طبیعی است یا نه ؟ و بایستی مسئله را دنبال کنیم . اگر اشاره ای شد که کودک دچار تاخیر تکاملی هست ، باید مشخص بشود که این تاخیر در بُعد حرکتی است یا بُعد کلامی و ذهنی . که در این صورت باید علت یابی بشود اگر عاملی قابل شناسایی و درمان باشد . اگر کودکی مشکل کلامی دارد ، مشکل شنوایی او را درمان می کنیم . باید مشخص بشود که احتیاج به سمعک دارد یا نه ؟ آیا پیوند حلزون نیاز دارد ؟ چون اگر کودک نشنود تکلم هم بدست نمی آورد . اگر بیماری زمینه ای دارد که قابل درمان هست و در تکامل کودک تاخیر انداخته است مثلا بیماری کم کاری تیروئید که کمبود یک ماده ی آمین اسید که الان بصورت غربال گری در دوره ی نوزادی در کشور ما چک میشود ، این ها قابل شناسایی و درمان است . داروی خاص دارد که توصیه میشود . شاید عواملی باشد که درمان دارویی نداشته باشد ما از امکانات توان بخشی کاردرمانی های ذهنی ، گفتار درمانی یا فیزیوتراپی استفاده می کنیم .
www.ch3.ir