سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

پسری دارم که دو سال و شش ماه سن دارد . موقع تولد دور سرش 37 سانتی متر بود اما بعد از یک سال 49 سانتی متر شده است . با سی تی اسکن مشخص شد که دور سرش مایعی دارد که خود بخود جذب میشود و گفتند که اگر بیشتر شد باید کارهای دیگری رویش انجام بشود . البته سر پدرش هم بزرگ است . بعد از یکسال و نیم دور سرش 53 سانتی متر شده است . آیا الان دور سرش اندازه است ؟ و در آیند ه مشکلی دارد یا خیر ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر زمانی، فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان:
دور سر تنوع مختلفی دارد . ما منحنی های متعددی داریم . همانطور که گفتند موقعی که این کودک بدنیا آمده است دور سرش 37 سانتی متر بوده است . این منحنی بالا است و در سال بعد 42 سانتی متر بوده است و نشان می دهد که 12 سانت رشدی که مورد نظر ماست داشته اند و الان که دو سال و شش ماه دارد دور سرش 56 سانتی متر است و دور سر پدرشان هم بزرگ است و کارهایی هم که انجام می دهند طبیعی است . با تصویر برداری از مغز هم به ایشان نگفته اند که فشار مغزشان بالا است .فقط گفته اند که مایعی است که اگر توانمندیهای کودک خوب باشد خودش جذب میشود . بنظر من این کودک مگالن سفال یا از کودکانی هست که کله ی درشت تری دارند و به پدرشان رفته است و بنظر می رسد مشکلی ندارند .
www.ch3.ir