سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

چه زمانی در مورد بیمار قلبی از تست ورزش استفاده میشود و چه اطلاعاتی به پزشک می دهد ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر میرلوحی، متخصص قلب و عروق:
مهمترین بیماری شایع که می بینیم تنگی عروق قلب است . یعنی بیماری هایی که بدنبال بیماریهای تنگی عرو.ق قلب بوجود می آید و میزان خونرسانی به قلب را کاهش می دهد . وقتی قلب شروع به تپش می کند احتیاج به اکسیژن هم بیشتر پیدا می کند تا خون بیشتری به قلب وارد بشود و این تنگی قلب وجوددارد یا نه کاری می کنیمکه ضربان قلب افزایش پیدا کند یعنی قلب را به تپش وادار می کنیم که ببینیم آیا میزان خونرسانی در زمان تپش قلب یعنی در زمان ورزش بوجود می آید یا در زمان فعالیت یا در زمان هرگونه هیجانی فکری و روحی که تپش قلب بوجود می آید آید قلب قادر سات میزان کافی خون را برساند یا در عروق قلب تنگی وجود دارد . بهترین کار این است که ما او را وادار به فعالیت بکنیم . بهترین آن استفاده از تریپ میل است . و بعنوان یک وسیله ی ورزشی خوب از آن استفاده میشود . این دستگاه را به یک سیتسم کامپیوتری وصل می کند با یک برنامه و پروتکل مشخصی به آن داده میشود . شخص روی تریپ میل شروع به راه رفتن می کند همزمان قلب بیمار از طریق الکترودهایی که روی دیوار نصب میشود قلب بیمار کنترل میشود . دستگاه شروع به حرکت می کند و بیمرا باید رو یآن راه برود . همزمان با آن قلب بیمرا مونیتور انجام میشود . هر سه دقیقه سرعت دستگاه زیاد میشود و هم شیب دستگاه زیادتر میشود در نتیجه تپش قلبی که باید برای بیمار بصورت مرحله له مرحله تحت اشرافی که از طریق تکنسین است برای بیمار بوجود می آید اگر بیمار دچار تنگی رگ قلب باشد در این تست تغییرات یرد نوار قلبی او بوجود می آید که براحتی تنگی قلب در این تست معلوم میشود ای تست هم دجهت تشخیص بیمار یاست در تنگی قلب اهمیت زیادی دارد و وضعیت آنیده بیمار را مشخص می کند . آیا بیمار احتیاچ به آنژو گرافی دارد یا خیر ؟ و بعد ا زآن احتیاج به بالن و جراحی سی تی اسکن دراد یا نه و وضعیت کلی بیمار بیشتر مواقع مشخص میشود .
www.ch3.ir