سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

من 28 سال سن دارم . دو بار سقط داشته ام . یکبار در زمانی که دو ماه داشتم شاغل بودم و سقط کردم و دکتر گفت که چون فعالیت داشتی و بعد از پنج ماه دوباره باردار شدم .بعد از آزمایش دادن هم دل درد و هم کمر درد داشتم . خانم دکتری سی عدد قرص به من دادند و وقتی سونو گرفتند گفتند که جنین شش هفته دارد ولی من در ده هفته ی حاملگی بودم . و بعد سقط اتفاق افتاد . من با شوهرم هیچ نسبت فامیلی ندارم . نمی دانم بعد از چه مدت دوباره حامله بشوم ؟

پاسخ :
پاسخ از خانم دکتر اعظم السادات مهدوی، فوق تخصص نازایی و لاپاراسکپی:
ایشان دو تا سقط زودرس داشته اند و در حاملگی دوم جنین اصلا قلب نداشته است . معمولا جنین هایی که پیشرفت نمی کنند و قلب تشکیل نمی دهند بخاطر عوامل ژنتیکی است که گفتم یعنی اینکه تقسیمات سلولی خوب صورت نگرفته است و یک جنین ناهنجار تولید می کند و باعث سقط میشود . بهتر است این خانم یک بررسی کامل بشود زیرا دو بار سقط داشته است . باید یکسری آزمایشات خاص انجام بدهند . ژن های پدر و مادر بررسی بشود که ببینند مشکلی دارد یا خیر. سابقه ی فامیلی این خانم باید بررسی بشود که آیا سقط در خانواده ی ایشان بوده است یا خیر . و یکسری عوامل انعقادی که باید بررسی بشود که اگر مشکلی هست درمان بشوند و اگر مشکلی نبود خانم نگران نباشند زیرا 70 درصد آنهایی که سقط داشته اند حامله میشوند و یک بچه ی خوب بدنیا می آورند . فاصله بین سقط و حاملگی بعد سه تا شش ماه باید طول بکشد . اینکه به بیمار بگوییم استراحت مطلق بکن تا بچه ات نیفتد علمی نیست . پایگاه علمی ندارد ولی مادر از نظر روحی و روانی فکر می کنند که اگر استراحت کنند بچه مشکل پیدا نمی کند . اینها بیشتر اثر سایکولوژی است ولی واقعا پایه ی علمی ندارد . اگر ژنی در فامیل باشد که باعث سقط بشود که درصد آن خیلی کم است و اگر ژن خاصی باشد بین زن و مرد مشترک است و بخاطر همین می گویند که بهتر است فامیل با هم ازدواج نکنند .
www.ch3.ir