سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

مادر من شصت و پنج سال سن دارند و مبتلا به بیماری دیابت هستند آیا شما توصیه می کنید که واکسن آنفولانزا را برای ایشان تزریق کنیم یا خیر؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر بیژن صدری زاده، متخصص بیماری های عفونی:
مادر ایشان از دو نظر پرخطر هستند یکی اینکه سن ایشان شصت و پنج سال است و دوم اینکه مرض قند یا دیابت دارند . بنابراین صددرصد باید واکسن آنفولانزا استفاده کنند وهمین امروز نه فردا . چون واکسن آنفولانزا در حال حاضر در کشور ما وجود دارد و این واکسنی که وجود دارد هرسه نوع ویروس در ترکیب آن بکار برده شده است ، خصوصاً ویروس آنفولانزایی که در سال گذشته در دنیا ایجاد جهان گیری کرد . آن ویروس آنفولانزا با همان خصوصیات در ترکیب این واکسن وجود دارد. اگر سال گذشته یعنی سال 2009 میلادی یا سال 1388 خورشیدی ما قرار بود واکسن را به کار ببریم ، کسی که می خواست در مقابل آنفولانزای فصلی و آنفولانزای جهان گیر مصونیت پیدا کند باید دو تا واکسن تزریق کند . ولی الان دیگر لازم نیست و همان یک واکسن کافی است و کاملاً از عوارض آنفولانزا بخصوص در افرادی مانند مادر ایشان که امکان دارد عوارض خطرناکی پیش بیاید جلوگیری می کند و جلوی مرگ و میر را تا هشتاد درصد می گیرد .
www.ch3.ir