سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

آیا اختلال در یادگیری با دیر آموزی هر دو یکی است ؟ پسر من قبل از دبستان از او تست گرفتند و گفته اند که دیر آموز است. الان کلاس اول است و سه ماه که گذشته خیلی در نوشتن مشکل دارد . من خودم باید دستش را بگیرم تا بتواند بنویسد . در ارتباط رفتاری با دیگران خیلی هم مشکل دارد . موقع نوشتن اصلا تمرکز ندارد و توجه اش خیلی پایین است . بچه ی آرامی است و پرتحرک نیست ولی دکتر گفته باید دارو ریتارین مصرف کند . راهنمایی بفرمایید .

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر حسین ابراهیمی مقدم، روان شناس:
یک موقع بچه خیلی حرکت می کند ، بالا و پایین می رود و بدن آرام و قرار ندارد ولی یک وقت ذهن تمرکز ندارد و آرام و قرار ندارد . در آنجا بیش فعالی را در حرکات و رفتار بچه می بینیم ولی در اینجا از این شاخه به آن شاخه پریدن ذهنی را می بینیم که در اینجا هم یک نوع بیش فعالی است . بعضی از پدرها و مادرها گله مند هستند که فرزندشان هر دو نوع بیش فعالی را دارد . این دیگر خیلی بدتر است . شما پیش روانپزشک رفته اید که ریتارین داده اند . روانشناسان بیشتر روی اصول رفتاری کار می کنند مگر اینکه جواب ندهد و بعد از می گویند که از دارو استفاده شود . ایشان مشکل هماهنگی چشم و دست دارد و نمی تواند خودش مشتش را خوب جمع بکند و کار کند . مغز خوب به دست فرمان نمی دهد و ارتباط بخوبی برقرار نمیشود . باید کاری بکنیم که این مشکل هماهنگی کم بشود . یکی از کارهای ساده ای که میشود انجام داد بازی پینگ پُنگ است . این بازی با توپ های کوچک باعث میشود که بچه خیلی حواسش را جمع بکند و توپ را نشانه بگیرد و راکد را در دست بگیرد و این هماهنگی را خیلی بالا می برد . شنا کردن ، بازی هفت سنگ ورزش هایی که هماهنگی چشم و دست و پا را زیاد می کند می تواند برای او خوب باشد . بیش فعالی هم یک قدار با مسئله ی تغذیه در ارتباط است . باید بعضی از مواد غذایی را نخورند مثلا غذاهایی که مواد افزودنی حتی مجاز داشته باشند مثل اسمارتیز ، پفک ، نوشابه ، کاکائو باید کمتر مصرف کنند حتی بعضی از میوه ها که حساسیت ها را بوجود می آورد مثل گوجه فرنگی باید کمتر مصرف بشود . سرخ کردنی باید کمتر مصرف بشود . در مکانی باشید که دود کمتری وارد خانه بشود مخصوصا دودی که همراه با سرب باشد بیش فعالی را بیشتر می کند . اگر با خمیر یا آب رنگ بازی می کند دستکش دستش کند و یا قبل از غذا حتما دستش را بشوید ، این ها باعث میشود که بچه بشدت مشکل پیدا کند . نوردرمانی روی این بچه ها تاثیر خوبی دارد . سعی کنید که نور اتاق تان فقط یک نور مهتابی نباشد . یک نور ترکیبی از لامپ و مهتابی باشد . نور آفتاب هم خیلی میتواند به این بچه ها کمک کند . بچه ی ایشان مشکل اختلال توجه دارند و در کنارش مشکل حرکتی را هم دارند . بهتر از بجای دارو از درمان حرکتی رفتاری استفاده کنند . این خانم باید پیش یک متخصص روانشناس بالینی برود یا پیش یک کاردرمان یا متخصص کودکان استثنایی هم می تواند برود .
www.ch3.ir