سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

آیا ممکن است بیماری التهاب روده، بیماری خاص یک منطقه در دنیا یا خاص یک منطقه در کشور ایران باشد ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر سلطانعلی فلاح، فوق تخصص گوارش و کبد:
تابحال علت مشخص و معینی که باعث بیماری التهاب روده باشد شناخته شده نیست . هر چند فاکتورهای زیادی را در بروز این بیماری بیان می کنند اما علت نهایی این بیماری معین نشده است . و تحقیقات گسترده ای که در این خصوص است هنوز به نتیجه نرسیده است. این بیماری شیوع خیلی زیادی ندارد در جوامع غربی بخصوص اروپا و امریکا این بیماری در مقایسه با آسیا از شدت بیشتری برخوردار است . در ایران هم همکارن گوارش ما با این بیماری زیاد مواجه هستند . بیماران بخاطر ازمان این بیماری ممکن است مراجعات مکرری داشته باشند . و در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد . سن شایع این بیماری بین سنین 15 تا 30 ساگی است . البته ممکن است در سن 60 سالگی هم ا ین بیماری خودش را نشان بدهد . خانم ها و آقایان هر دو از این بیماری متاثر میشوند و این طور نیست که در یک جنس بیشتر باشد و در جنس دیگر کمتر باشد . از علل های مطرح شده برای این بیماری ژنتیک است هر چند این بحث کاملا قطعی برای ایجاد این بیماری نیست . بیماری در خانواده هایی که سابقه ی کولیک ارسلو یا کرون در این ها هست ممکن است بیشتر دیده بشود مشاهدات و مطالعات بالینی نشان میدهد که در دوقلوهای همسان اگر یکی به این بیماری دچار بشود مخصوصا در بیماری کرون فرد دوم هم ممکن است به این بیماری مبتلا بشود . بر اساس مطالعات و شواهد ژنتیک را بعنوان یک علت مهم در این بیماری قلمداد می کنند . به همین دلیل است که افرادی که به این بیماری مبتلا هستند و قصد بچه دار شدن دارند حتما مشاروه ی ژنتیک داشته باشند . به جزء ژنتیک ، حدس و گمان هایی در مورد علل این بیماری گفته شده است که هنوز به قطعیت نرسیده است .
www.ch3.ir