سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

تمهیداتی که اطرافیان فردی که بیماری صرع دارد باید انجام بدهند چیست ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر محمد کریمی، متخصص مغز و اعصاب:
بیماری که دچار تشنج میشود اطرافیان باید اول از آسیب فیزیکی که به فرد وارد میشود جلوگیری بکنند . چون ممکن است که دچار حرکات کرونیک بشود و سرش را به دیوار بزند و این آسیب ها بعدا برایش مشکل ایجاد می کند . مثلا در خیابان بیفتد و سرش به جدول خیابان بخورد . پس اول بیمار را به یک طرف بخواباندند تا اگر استفراغ کرد به ریه اش نرود و مواظب باشند که سرش را جایی نزند . معمولا حملات تا 3 الی 4 دقیقه تمام میشود و حال عمومی اش بهتر میوشد و حمله اش کنترل میشود . ممکن است فک بیمار قفل بشود و ما اصلا توصیه نمی کنیم که به فک بیمار فشار بیاورند و فک شان را باز بکنند . من بارها در اورژانس دیده ام که دندان های فرد را شکسته اند که می خواستند این کار را بکنند . نهایتش این است که زبانش را گاز می گیرد . معمولا بغل زبان را گاز می گیرد و خون می آید و خیلی کم پیش می آید که زبان بیمار بیرون باشد و آسیب جدی ببیند . فقط مراقب بیمار باشند که به جایی نخوردومشکل تنفسی برایش پیش نیاید .
www.ch3.ir