سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

تعريفي از گوش درد بفرمائيد .

پاسخ :
پاسخ از آقای دكتر علي اصغر پيوندي، فوق تخصص گوش ، حلق و بيني:
يكي از شكايات شايع در بخش گوش ، حلق و بيني مقوله گوش درد است كه بيماران به مراكز مراجعه مي كنند و علل متفاوتي هم دارد ولي چند نكته را قبل از وارد شدن به مبحث متذكر شويم . نخستين سوال بايد اين باشد كه به بيمار بگوئيم از چه زماني درد آغازشد ؟ با چه علائمي همراه است ؟ با چه چيزهايي بدتر و بهتر مي شود؟ اين چند سوال كليدي در اين باره است. نكته بعد اين است كه گوش درد به دو دسته كلي تقسيم مي شود يا علل در داخل خود گوش است يعني در گوش خارجي ، مياني و داخلي . همان طور كه مستحضر هستيد گوش به سه قسمت داخلي ، مياني و خارجي تقسيم مي شود . گوش خارجي شامل لاله گوش و كانال گوش خارجي و در خارج قسمت گوش مياني مي باشد. گوش مياني قسمتي است كه يك طرف پرده گوش و يك طرف گوش مياني . يك فضاي حفره اي است كه يك وظيفه خاصي براي خود دارد و نهايتاً گوش داخلي قسمتي است كه مايع تعادلي فرد است و شامل عصب شنوايي و عصب تعادلي مي شود . پس گوش درد مي تواند به دليل مشكلات گوشي باشد حال ممكن است التهاب ، عفونت يا علل ديگري باشد كه منجر به گوش درد مي شود . نكته بعد اين است كه گوش درد علت ديگري هم دارد و آن اين كه ممكن است فرد احساس گوش درد داشته باشد ، واقعاً دروغ هم نگويد ولي علت اصلي در جاي ديگري وجود داشته باشد علت اين قصه اين است كه چون عصب دهي براي پشت حلق ، خود حلق ، سينوس ها ، دندان ها و حنجره عصب دهي اش با عصب دهي گوش اشتراك دارد . وقتي اتفاقي در آنجا رخ مي دهد ، مشكلي ، عفونتي ، توموري فرد با گوش درد خود را نشان دهد پزشك هم معاينه مي كند و مشكلي در ناحيه گوش وجود ندارد ولي بيمار بيان مي كند گوش درد داريم در اين جا بايد به دنبال علت اين مسئله و منشاء اوليه برويم . پس نكته كليدي در بحث مقدمه اين است كه هميشه گوش درد مساوي با عفونت و التهاب نيست ، ممكن است علت ديگري هم بر آن مترتب باشد كه بايد آن را مد نظر قرار دهيم.
www.ch3.ir