سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

در شش ماهه ی اول امسال دو تا سقط داشته ام . آزمایش نشان داده که گروه خونی من سمی است و باعث میشود که بچه را بکشد . به من توصیه شده است که اگر سقط سوم را هم داشتم باید به بیمارستان بروم و هفته ای یک بار خونم را عوض کنند . راهنمایی بفرمایید .

پاسخ :
پاسخ از خانم دکتر شراره صدری نائینی، متخصص زنان و نازایی:
وقتی خانم ها دچار دو سقط مکرر و متوالی میشوند ما توصیه می کنیم که آزمایشات خاص روی آنها انجام بشود . ما گروه خونی سمی نداریم . احتمالا ایشان یک اختلالی با واسطه ی مکانیسم ایمنی در بدن شان وجود داشته که در این موارد یکسری موادی داخل خون مادر از سلول های جفتی تراوش میشود که در واقع باعث میشوند که بدن مادر نتواند آن جنین را بپذیرد و در همان مراحل اول دفع کند که در این موارد به آنها توصیه میکنند که یکسری درمانهای خاصی انجام بدهند مثل پلاسما فرس که پلاسمای خون شستشو داده میشود و یک سری آنتی بادی از خون حذف میشود .البته کارآیی این درمان ها اثبات نشده است و متخصصین روی آن اتفاق نظر ندارند. یا یکسری مواد به خون مادر تزریق می کنند که آنتی بادی هایی که در خون مادر ترشح شده را مهار می کند . همه ی این موارد یکسری عوارضی دارد که کارائی آن هم اثبات نشده است . توصیه ی ما این است که زمان تخمگذاری شان عمل لقاح را انجام بدهند و بعد از حاملگی آزمایشات بالینی خاص روی ایشان انجام بگیرد و با سونو گرافی متوالی از سلامت قلب جنین مطمئن بشوند و اندازه گیری هورمون گنادُترپین جفت بصورت متوالی و در طی هفته ی اول انجام شود و تا زمانی که بعد از زمان سقط قبلی هست صورت بپذیرد که از سلامت جنین مطمئن بشوند و آزمایشات خاص باید را انجام بشود .
www.ch3.ir