سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

من25 سال دارم. آزمایش سرخچه را انجام داده ام و تیتراژ آنتی بادی 242 بوده است . می خواهم ببینم این باعث سقط میشود یا خیر ؟

پاسخ :
پاسخ از خانم دکتر شراره صدری نائینی، متخصص زنان و نازایی:
عفونت ها 10 تا 15 درصد از علل سقط های مکرر را تشکیل میدهند که شامل عفونت های باکتریایی ، ویروسی ، انگلی و قارچی بوده اند .یکی از این عفونتهای ویروسی عفونت با ویروس سرخچه است که ایجاد سقط مکرر می کند . برای پیشگیری از این فرایند باید قبل از حاملگی خانم ها یک آزمایش تیتراژ آنتی بادی ضد سرخچه را انجام بدهند که آنتی بادی درخون این ها اندازه گیر ی میشود .اکثر خانم های ایرانی در طی دوران بچگی و نوجوانی در مقابل این بیماری مصونیت پیدا کرده اند .این بیماری آرامی است و ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد لذا بعد از اندازه گیری تیتراژ این آنتی بادی ها اگر بدن مقاومت داشته باشد با اندازه گیری تیتراژ آی جی جی این مقاومت به اثبات می رسد . الان تیتر آنتی بادی ایشان 242 است نگفته اند که آی جی جی بوده یا آی جی ام . افزایش فعالیت آی جی ام نشان دهنده ی فعلیت بیماری فعال است باید بصورت سریال و در چند هفته ی پشت سر هم باید اندازه گیری بشود و افزایش تیتراژ داشته باشیم .در این موارد باید توصیه بشود که حاملگی به تاخیر بیفتد و برای خانم هایی که در هردو تیتراژ منفی هستند و مصونیت در مقابل این بیماری هم ندارند بهتر است اینها عمل واکسیناسیون برعلیه ویروس سرخچه را انجام بدهند .بعد از ازدواج هم می توانند این کار را انجام بدهند ولی تا سه ماه باید صبر کنند و سه ماه بعد از تزریق واکسن اقدام به حاملگی بکنند .
www.ch3.ir