سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

یک ماه پیش زمانی که از خواب بیدار شدم چشم من خونریزی داشت . به پزشک مراجعه کردم گفتند که با عمل لیزر خوب می شود . در مراجعه ی بعدی یک کپسول هایی به من دادند و گفتند اگر آنها را بخورم خوب می شوم و نیاز به عمل ندارد . البته گفتند به خاطر خونریزی که چشم من دارد نمی توانند لیزر کنند و باید خونریزی قطع شود تا این کار را انجام دهند . تشخیص آقای دکتر چیست ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مسیح هاشمی، چشم پزشک - فوق تخصص شبکیه:
اولاً چیزی که باید مورد بررسی قرار گیرد این است که آیا خونریزی چشم ایشان ناشی از دیابت بوده یا خیر . چون ممکن است که به هر علت دیگری هم در چشم خونریزی ایجاد شده باشد . البته چشم دیگر را نیز معاینه می کنند و اگر در فازی باشد که مستعد خونریزی باشد مربوط به دیابت است . اما اگر چشم دیگر کاملاً سالم باشد یک مقدار مورد تردید است که خونریزی چشم ایشان واقعاً از دیابت بوده یا علت های دیگر دارد . حالا فرض می کنیم که خونریزی ایشان ناشی از دیابت بوده است در خصوص کپسولی که گفتند در کتاب های علمی تقریباً امروزه جایگاهی ندارد . یک داروی قدیمی است که موثر بودن آن نیز هیچگاه ثابت نشده یا حداقل در بیماری دیابت موثر نیست. دوم اینکه اگر خونریزی ایشان ناشی از دیابت باشد باید لیزر شود . اما اگر این خونریزی به طور مکرر تکرار می شود ، چون امکان دارد چشم خونریزی کرده و قطع شده باشد و فقط خون در آن تجمع پیدا کرده باشد ، حالا اگر این خونریزی به طور مکرر باشد باید داخل چشم ایشان تزریق داخل چشمی انجام شود که جلوی خونریزی گرفته شود تا خون جذب شود . اما اگر خونریزی کرده که تکرار نشده است و فقط در چشم مانده در حال جذب است اگر بتوانند الان لیزرکنند که انجام می دهند . اگر نتوانند الان لیزر کنند به بیمار توصیه می شود که خم و راست نشوند . مثلاً اگر می خواهند نماز بخوانند نشسته این کار را بکنند و رکوع و سجود نروند . در نتیجه این خونی که داخل چشم است ذره ذره رسوب می کند . همینطور توصیه می کنیم که شب ها سر خود را کمی بالا تر از بدن قرار دهند یعنی دوعدد متکا بیشتر بگذارند که سرشان بالاتر از بدن باشد . وقتی که خونریزی بعد از دو یا سه هفته رسوب کرد می توانند لیزر کنند . اگر خونریزی ظرف دو تا سه ماه جذب نشد بسته به وضعیت بیمار ممکن است نیاز به عمل جراحی باشد که خون ها را با دستگاه از چشم تخلیه کنند .
www.ch3.ir