سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

در مورد مصرف قرص های بارداری که باعث ابتلاء به سنگهای صفراوی میشوند چه باید بکنیم ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر حسین خدمت، فوق تخصص گوارش و کبد:
فواید مصرف قرص های بارداری این قدر هست که بتوانیم از این عارضه در کنار آن چشم پوشی بکنیم . من نمی خواهم توصیه کنم که این قرص ها مصرف نشود . اگر مصرف این قرص ها بجا مصرف بشود و طبق پروتکل هایی که دارد که باید در سنین خاص مصرف بشود و در مدت طولانی مصرف نشود ، مشکل ایجاد نمیکند . معمولا مصرف زیر پنج سال آن توصیه میشود و در سن زیر 35 سال مصرف آن توصیه میشود . استفاده ی بیشتر از پنج سال ریسک را بالاتر می برد . ولی بچه دار شدن مکرر می تواند عوارض متعددی را داشته باشد که عارضه ی سنگ با تمام اهمیتش را کمرنگ میکند . بعضی از آقایان که بخاطر بیماری پروستات از این قرص ها مصرف می کنند و همین هم استعداد سنگ را در این آقایان بیشتر می کند .
www.ch3.ir