سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

آیا رابطه ای بین سنگ های صفراوی و کبد چرب و چاقی وجود دارد ؟ در مورد زردی چطور ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر حسین خدمت، فوق تخصص گوارش و کبد:
ارتباط غیر مستقیم وجود دارد . فردی که خیلی چاق است صد درصد کبد چرب دارد . 40 درصد این افراد خیلی چاق سنگ دارند . اگر فرد چاق نباشد احتمال سنگ زیر 10 درصد است . اما این که کبد چرب بطور مستقیم سنگ ایجاد کند ، این طور نیست . زردی با سنگ کیسه ی صفرا ارتباط ندارد ولی با سنگ مجرای صفرا ارتباط دارد و زردی آن حاد و بحرانی است . علائم شدید همراه با تب ، لرز و استفراغ است که فرد اورژانس میشود و به بیمارستان می رود . زردی که بدون علامت باشد و فقط چشم فرد زرد باشد وپوست آن زرد باشد با سنگ صفراوی ارتباطی ندارد .
www.ch3.ir