سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

اگر بخواهیم یک دید مثبتی برای کودک در رابطه با مراجعه به دندانپزشکی ایجاد کنیم باید از چه زمانی شروع بشود ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مصطفی محاوره ای، متخصص دندانپزشکی کودکان:
برای اینکه ما بخواهیم یک دید مثبت در کودکان ایجاد کنیم بهترین کار این است که قبل از اینکه کودک مشکلی از لحاظ دندانپزشکی پیدا بکند به دندانپزشکی مراجعه بکنند . یعنی زمانی که کودک با درد وارد دندانپزشکی میشود تصور این را دارد که یک کار ناراحت کننده ای می خواهد برای او انجام بشود در نتیجه قبل از اینکه کودک وارد مشکلات و دردها و عفونتها بشود بهتر است که کودک را وارد محیط دندانپزشکی بکنیم با دندانپزشک با محیط دندانپزشک ، با فضایی که می خواهد در آن قرار بگیرد ، صندلی که می خواهد بنشیند ، خود بزرگسالان هم وقتی در بعضی از محیط های درمانی قرار می گیرند تحت شعاع قرار می گیرند . اگر قبل از اینکه بچه مشکل پیدا بکند در این فضاها قرار بگیرد و با محیط آشنا بشود و معاینات اولیه برایش انجام بشود باعث میشود که دید مثبتی پیدا کند ، نگرانی هایش تا حد زیادی برطرف بشود ، ترسی که از محیط دارد کمتر میشود و بخاطر همین ما توصیه می کنیم که اولین ملاقات را قبل از یک سالگی انجام بدهند . وقتی دندان بچه درآمد بعد از مدتی ملاقات انجام بشود. بعد ملاقات های شش ماهه و یک ساله انجام بشود تا کودک این محیط ها را درک کند و اگر خواست با مشکل مواجه بشود و مراجعه کرد این محیط برایش نامانوس نباشد . غریبگی محیط اضطراب بیشتری می آورد و در و مشکلات بعدی هم که اضطراب ها را بیشتر می کند . خود ملاقات زود هنگام علاوه بر اینکه باعث میشود که یک ارتباط صحیح بین کودک و دندانپزشک ایجاد بشود ، باعث میشود که اگر مشکلاتی در کودک وجود دارد مثل پوسیدگی ها کشف بشوند و اگر کودک هیچ مشکلی ندارد حداقل بهره مندی این است که والدین از راهنمایی های دندانپزشک در خصوص نحوه ی تغذیه ی کودک و نحوه ی رعایت بهداشت کودک برخوردارمیشوند . و از مشکلات بعدی جلوگیری میشود . ما با موارد زیادی برخورد می کنیم که بچه دو سال دارد و تمام دندانهایش پوسیده است . اگر ازهمان یک سالگی رعایت بهداشت و نکات تغذیه ای را می کردند ، این اتفاق برای کودک نمی افتاد. اگر این ملاقاتهای زود هنگام باشد می توانیم از این مشکلات پیشگیری کنیم .
www.ch3.ir