سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

دختر نه ساله دارم و از اول مدرسه ها مدام سرما می خورد و بینیاش عفونت دارد و چند بار هم او را دکتر برده ام . دکتر چند نوع دارو به او داده است و برای بینی قطره استفاده می کند ولی بهتر نمیشود . واکسن آنفولانزا هم دو بار برای او زده ام . چکار باید بکنم ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر بیژن صدری زاده، متخصص بیماری های عفونی:
از علائم سرماخوردگی شایع ترین و مهمترین علامت سرماخوردگی آبریزش و گرفتگی بینی است . پس عطسه و آب ریزش بینی و تعدادی هم سرفه دلیل بر عفونت نیست .اغلب یک سرما خوردگی معمولی است و حداکثرش این است که تب و کوفتگی داشته باشد که انفولانزا است . واکسن انفولانزا در بچه ها و جوانان خوب تاثیر می کند. پس اثر پیش گیری کننده ی خوبی دارد. بنابراین احتمال انفولانزا خیلی کم است . می تواند سرماخوردگی باشد چون واکسن زده اند . اگر که می گویند دو بار واکسن انفولانزا را در ظرف دو سال زده اند درست است . در بچه هایی که در 8 سال به بالا هستند زدن واکسن انفولانزا یک بار کافی است . و آن هم بهتر است در اوایل مهرماه بزنند که شش ماه آینده را در مقابل بیماری محافظت بشوند . و سال بعد که باز زمانش می رسد واکسن بزنند . ولی اگر کودکانی هستند که زیر هشت سال هستند در صورتی که قبلا اصلا واکسن انفولانزا نزده باشند لازم است که برای اولین بار دو بار واکسن بزنند . و فاصله ی بین دو واکسن هم باید حداقل چهارهفته باشد. در مورد علائم که میگویند عفونت بینی دارد. یک وقت بچه آب ریزش بینی دارد که مسئله ای نیست ولی گاهی بینی ترشحات چرکی دارد یا سردرد دارد یا درد سینوس پیشانی دارد که آن ممکن است سینوزیت باشد . بخصوص اگر این ترشحات بینی یا سردرد بیشتر از یک هفته ادامه پیدا کند . این اگر انفولانزا هم باشد باید در ظرف یک هفته برطرف شده باشد . اگر بیشتر از یک هفته بود به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنند تا آنها بررسی کنند که سینوزیت نباشد .
www.ch3.ir