سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

در مورد غش و ضعف ساق پا که در خواب اتفاق میافتد توضیح بدهید .

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر کوروش قره گزلی، متخصص مغز و اعصاب :
این بیماری خیلی شایع است . یکی همین غش و ضعف است که شما فرمودید . انسان وقتی می خواهد بخوابد پایش شروع به گز گز کردن می کند و باید پایش را تکان بدهد یا بچه اش بیاید ماساژ بدهد یا باید پایش را زمین بکوبد تا آرام بخوابد . از هر ده نفر یک نفر دچار این مشکل هستند . نام آن بیماری پای بیقرار است . وقتی انسان می خواهد بخوابد پایش بیقرار میشود و باید پایش را تکان بدهد تا آرامش پیدا کند . معمولا دو ساعت قبل از خواب طرف را درگیر می کند تا خوابش ببرد . این بیماری قابل کنترلی هست که براحتی کنترل میشود و بیمار زندگی طبیعی خواهد داشت و بیماری خطرناکی هم نیست . یک بیماری دیگر هم هست که وقتی بیمار خوابیده است نصف شب یک دفعه از درد از خواب بیدار میشود و عضله بلند میشود و این اتفاق خیلی از اوقات در ساق پا اتفاق می افتد . یعنی یک قسمتی از عضله دچار کرامپ میشود که خیلی درد شدید دارد . و عضله مثل سنگ میشود . این اتفاق برای همه می افتد . این حادثه گذرا است یعنی خودش می آید و می رود . وقتی فردی دارد شنا می کنید یا در کوهنوردی است و کرامپ برایش اتفاق می افتد بشدت دردناک است . ماساژ دادن هم خوب است ولی درد چند دقیقه ای هست و خودش برطرف میشود . کرامپ خودش انقباضی است که گاهی اوقات عضله را تخریب میکند و قسمتی از عضله خراب میشود . کاری که باید انجام داد ایناست که یک ورزش مستمر انجام بدهند . شب قبل از خواب شیر یا ماست بخورند این کمک می کند که این اتفاق برای فرد نیفتد . گاهی هم مصرف کلسیم لازم است تا این اتفاق برای فرد نیفتد . کسانی که عادت به ورزش کردن ندارند و یک دفعه نیم ساعت ورزش میکنند معمولا دچار این کرامپ میشوند یا کسی که اولین بار به کوهنوردی می رود حتما بعد از برگشت و هنگام خواب دچار کرامپ میشود. این ها با گرم کردن و ورزش مستمر خوب میشود .
www.ch3.ir