سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

پسرم نه ساله است و بطور مادرزادی نارسائی دریچه ی آئورت دارد . آیا با گذشت زمان مشکل حل میشود و یا نیاز به عمل جراحی دارد ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر سعید مجتهدی زاده ، فوق تخصص قلب کودکان:
اگر نارسائی دریچه ی آئورت اندک باشد و پیشرفته نباشد ، می توان او را رها کرد و بچه را بصورت دوره ای اکو کرد . فرض کنید که احتمالا این بچه رماتیسم داشته یعنی یک بیماری اکتسابی گرفته یا ممکن است بطور مادرزادی باشد یعنی بجای اینکه دریچه ی آئورت سه تا پنجره داشته باشد دو تا دارد .اگر این نارسائی کم باشد و برای بچه مشکلی ایجاد نکند ما صبر می کنیم چون ترمیم دریچه ی آئورت کار سختی است و گاهی اوقات ما مجبور به تعویض دریچه ی و گذاشتن دریچه ی مصنوعی می شویم . سعی می کنیم این کار را در سن بالاتر انجام بدهیم که یک دریچه ی بزرگتری بگذاریم یعنی بعد از بلوغ بچه باشد ولی اگر نارسائی زیاد باشد همین الان باید روی آن تصمیم گیری بشود . اگر وزن و رشد او خوب است و زود خسته نمی شود و نارسائی او زیادتر نمی شود ، ما فقط دراوی مختصری به آنها می دهیم و فقط باید به دندانهای بچه خوب برسند و بهداشت دهان و دندان را رعایت کنند . و اگر کار دندانپزشکی داشت باید قبل از آن آنتی بیوتیک مصرف کنند .
www.ch3.ir